28 feb

Till lunch idag blev det bullgurr och kyckling med en creamfresh från bonjour och sallad till mycket gott
sedan blev det en skål med gröt inför träningen


Innan gymmet blev det en solning på open sun ivällingby 20 min 50 kr . nyaste solariumen i stockholm
sen bar det av till gymmet och där blev det ett grymt ryggpass

  • V-drag till magen
  • Chins så många du bara kan
  • Marklyft
  • Sittande rodd med rak stång stå i 90 grader 12 gngr 4 repp ca 15 kg
  • Bred latsdrag 15 gngr 3 repp 35 kg
  • Kort mellanrum på latsdrag 15 gngr 3 ca 30 kg
  • Hantelrodd
  • Ryggresning lutande

sedan körde jag lite mage på detta sittupps med vikt som jag höll ut på raka armar påvägen ned och sedan in mot kroppen till bröstet påvägen upp.


efter detta blev det såklart protein drink
och till middag blev det grillad kyckling med sallad
och kvällsmål blir axa musli med lättfil


 


svar på frågor

Till ebba

Jag tränar inte så överdrivet mycket rumpa men när man kör dom benövningar jag gör så inkluderar det rumpa till max,

när jag har kört ett benpass kan jag knappt sitta dagen efter för att det hat tagit så bra i rumpan , jag skulle tippsa om mycket

benböj , utfall och benpress i olika slag , finns så många olika sätt att göra det på , det du ska tänka på är att varje gång du bara spänner din rumpa så tränas den , så du kan själv hitta övningar där du känner på olika sätt, rumpan är kroppens störta muskel och ganska lätt att träna upp, dock svårare för en tjej än för killar ,men tro mig det är en rolig muskel att få till.

 

till anonym

Du vill få bort ''kärlekshandtagen'' och då är det bara att träna cardio som gäller , springa , cykla , boxning och magövningar som gäller detta är ofta ettt problem hos tjejer men även det lättaste att få bort om jag får säga det själv. mitt tips till dig är att fokusera på cardioträning.

till berri

tack att du gillar min mage mycket snällt:)

jag har somsagt ganska lite underhudsfett och har nästan alltid haft det , men för att få en snygg mage gäller det att träna mage varje dag , magen kan man inte träna för mycket av , kör tunga magövning såfor du spänner magen så tränas den , så det finns hur många olika övningar som helst , skulle rekommendera vanliga sittupps med vikt i händerna som du lutar mot brösten .


svar på fråga

Fick frågan om jag tävlar något , och nej det gör jag inte .. funderat på det många gngr

28 feb

Nu är det snart Mars , tiden går snabbt och jag längtar tills det blir vår .
Ligger fortfarande i sängen  klockan är 15 minuter över 11 och jag är mer än hungrig men tänkte att ni vill ha något att gotta er i på lunchen .
Idag ska jag börja med frukost blir lite av varje för jag är sugen på allt idag haha..
Lite mjölk med musli
lite madagaskar vanlig
fullkornsbröd med ett ägg
en redig frukost inför dagen , hoppas det händer något intressant idag.

Idag ska jag hinna med att
äta minst 5 gngr
sola
träna 1 gång gym (odenplan)
träffa en kompis och hitta på något skoj


PS har frågat runt nu hur man lägger upp filmer och tror jag kommit på snitsen  så om jag får med mig kameran idag blir det bilder och lite filmer från gym och kanske annat skoj..

Svar på frågor

Till angelica

Du spelar fotoboll och tränar redan otroligt mycket ,  somsagt behöver du nog tänka på vad du äter
du frågar om det finns något du kan ta för att gå ned i vikt , om jag skulle vara du skulle jag göra det på natrulig väg , somsagt du ska inte äta mer än vad kroppen förbrukar  , inte småäta , inte äta ''tilltugg'' till maten .
Det bästa om du vill gå ned i vikt är att du fortsaätter träna som du gör , kanske ska köra på att morgonjogga om du vill at de ska gå fortare, sen skulle jag rekommendera att du kanske ska träna 3-4 styrkepass i veckan för att bränna ut fettvävnaden , från början när du börjar träna styrka kommer du känna dig ''svullen'' förmodligen , med det är för att musklerna lagt sig under din fettvävnad och håller på att arbeta ut fettet ur depåerna.¨¨

till anonym

Du undrar om du har en 'normal'' vikt .
Jag säger till dig som jag brukar säga till alla som frågar den frågan, du ska inte tänka på vikten, sålänge kroppen ser bra ut , du är nöjd , du är frisk och mår bra så väger du helt rätt för din längd.
Men man brukar säga att en tjej ska väga 10 kilo mindre än dom 2 sista siffrorna i sin längd , så om du är
 ex 162 cm bör du ligga på ca 52
om jag är
ex 173 bör jag ligga på ca 63

Men somsagt haka inte upp dig på vikten , bara din kropp ser bra och nyttig ut och du är nöjd så är du i rätt form.


Dagens Tips

  • Till alla er som säger att ni vill gå ner i vikt snabbt och speciellt runt magen brukar jag höra..

    Att försöka punktförbränna din kropp kommer inte fungera, Din kropps förbränningssystem kommer inte ta hänsyn till vilken kroppsdel du arbetar med, kommer andvända den energi som finns lagrad i kroppen.
    när kroppens ''fettdepåer'' töms sker det i genetisk förutbestämd ordning,
  • Det finns inget som heter minuskalorier varje kalori som du bidrar med till kroppen kommer ge lika mkt energi oavsätt vilket livsmedel de ingår i . Kroppen kan inte gå minus på din ''bensin''
  • Man kan inte och kommer aldrig kunna äta till sig större muskler, proteiner blir inte muskler av sig självt utan det är den fysiska överbelastning som stimulerar till muskelökning.
  • Fett kan inte omvanldas till muskler , en gång fett kommer alltid vara fett .Muskelceller och fettceller är uppbyggda på helt olika sätt om du vill bli av med fettväv finns det bara ett alternativ, TRÄNA. Och muskler kan inte bli fett därimot om du slutar träna ökar du fettvävnad.
  • Inomhuscykling är inte styrketräning för benen. Inomhuscykling är konditionsträning, dvs träningen belastar ffa hjärtmuskulaturen. Om du vill bli starkare i benen, behöver du utsätta dem för överbelastande styrkeövningar
  • Konditionsträning är en färskvara! Det går inte att lagra och spara sin kondition, eftersom kroppen strävar efter att anpassa sig till de yttre krav som ställs. Om du inte ställer några krav på din kropp kommer inte fysiken byggas upp. För att vara i god form måste du träna regelbundet.

träning 27 feb

Tränade med ''ken'' som jag kallar honom , för han ser ut som en barbiedocka en mycket bra kompis som även jobbar på sats så han kan såå mycket om träning, ps han e singel tjejer go 4 him!



Vi började passet som jag hoppats, bokstavligen hoppade vi
jämnfota hopp upp på hur höga lådor som helst  över 1 meter var som , jämnfota upp och ner upp och ner (ingen sats) detta är mycket bra för vaderna . detta körde vi ca 30 min , på olika höjder , rakt framifrån , från sidan ja ni förstår åt alla möjliga håll.  efter detta blev det framsida lår. i maskinen där man sitter ned och skjuter benen uppåt ,
började med lätta 25 kilo gjorde ca 10
2a blev 35 kilo  ca 10 stycken
3 blev 45 kilo ca 8 st
sista blev 50 kilo ca 6 stycken
efter detta är ett bra tips att köra hopprep  2 min sen vila 1 min sen hoppa 2 min  ja osv

efter detta är man mör i kroppen vill jag lova, då körde vi på lite thaimat,, det smakade vill jag lova


Dagens intag
frukost= lättfil samt musli från axa
mellanmål= gröt
protein drink
thaimat (risnudlar kyckling och grönsaker)
kyckling file och bullgurr




Svar på fler frågor:)

Flera frågor om hur man går ner snabbt i vikt, hänvisar absolut till dom andra svaren jag gett .
Men kan ge ett förkortat svar på det ,  man ska inte äta mer än vad sin kropp förbrukar  och om man vill gå ner i vikt ska man tillochmed äta lite midre (små mål) 6 gngr om dagen ca..  du kommer känna dig trött i början innan kroppen vant sig . Sen är morgonpromenader det bästa du kan göra detta ger stora resultat.  styrkepass 4 gngr i veckan och 3 cardio pass skulle jag rekomendera.
OBS 70 procent handlar om vad du äter.

Fått frågan om jag går i skolan
Jag går i st eriks gymnasium 2a året  och jag är 17 år nu .

Fått frågan om jag dricker alkohol,  svar nej jag dricker inte för tillfället ingen alkohol alls, det var länge sen 

  PS.Om du vill ha ett mer utförligt svar som är lite mer personligt så skriv gärna det i din kommentar så mailar jag ett länge och personligare svar, skriv då vad ditt mål är i slutet  så jag vet också:)


27 feb

Började morgonen med en skål med ''minifil'' 1,5% bara:) med min favvo musli från axa.
och sitter just nu och planerar upp dagen .
jag ska=
13:30 vara på odenplan för ett pass med en kompis ( hoppas på vader och spänstträning)
därefter hittar vi nog på något som kanske skridskor haha några år sedan , eller bara glo någon film och äta massa saker , får se hur det blir . ska försöka lägga upp filmer om jag kommert på hur man gör  , på träningen för dagen. slänger förhoppningsvis in en solning också :)

svar på mer frågor

Fick frågan om hur länge jag tränat, jag spelade fotboll i bp sen jag var 5 år och spelade ett par år med dom , gick därefter till aik och spelade tills jag var 16 men fick sluta pga skada, nu har jag gymmat ca 1 år och oj vad min kropp har förändrats. helt otroligt

sen fick jag återigen frågan om en trimmad mage,
du kan träna hur mycket som helst som tjej , oftast kommer du inte få den där ''fantasimagen'' som alla drömmer om , man kommer alltid hitta fel på mig själv och magen är inte enkel att få som man vill, tjejer har oftast svårt att få bort  fettet längst ner på magen och då skulle jag tipsa om att  ta morgonprommenader eller ut och jogga på morgonen för fortare resultat, sen vanliga mag övningar , så fort du spänner din mage tränas den , men sen om man vill ha en snygg mage med stora muskler måste du öka lite vikter till magövningarna annars får du ''små'' rutor högst upp på magen och kan fortfarande ha kvar en liten bulle där nere på magen.

sen fick jag en fråga om jag uteslutit sötsaker helt,
det var ett tag sen jag gotta mig i något sött men såklart har man ju ''fuskat'' men ändå bara  enstaka gång då jag inte har så stort behov av något sånt, äter hellre  en stor måltid som jag njuter längre av

26 feb

Dagens intag
frukost- musli ägg samt keso,
lunch  - kycklingsallad hur god som helst ( boots in the kitchen) på linnegatan familjens cafe:)
mellanmål - gröt
mellanmål -banan och en apelsin
Protein dryck
middag- pasta köttfärssås:O


Har kört 2 timmars pass idag , blev tunga övningar för mina ben ,( ingen kondition) såhär blev de
Uppvärmning 20 min snabb gång på bandet
Benböj med skivstång
Utfall med skivstång
Utfall med ena benet uppe på en pilatesboll ( blir tyngre för ena benet , samt tränar balansen och då späner man även hur många andra delar av kroppen som helst, speciellt magen) detta med skivstång
Benböj med skivstång fast med korsade ben (tar mer på rumpan)
Benpress 100 kg ca
2 olika baksida lår maskiner (ska ta reda på namnet)

sedan blev det spänst övningar
Olika höjder på lådor ( hoppa jamnfota ) både fran sidan och rakt framifrån )
sedan hopprep

efter detta 10 min långsamt gå på bandet.

efter detta har du träningsverk i flera dagar vill jag lova




26 feb svar på frågor

Kommer nu framöver lägga upp mina vikter som jag kör på precis som ni önskat

Hur jag fått platt mage, jag har inte så mycket underhudsfett och har aldrig haft  då är det såklart enklare
men olika magövningar finns ju hur många som helst ... sen springa mkt så att man får bort underhudsfettet, till en viss del :)

Om jag jobbar?  Jag pluggar till frisör , är 17 år ,Börjar leta jobb nästa vecka har jag tänkt (extra) så om ni har några tips elr förslag  blir jag glad:)


Svar på frågorna

Till jeanette Och Frida
Det viktigaste att tänka på om man vill gå ner i vikt är se till att att man inte äter mer kalorier än vad ens kropp förbrukar. Nu är det väldigt svårt att veta vad ditt kalori intag bör ligga på eftersom det är väldigt många faktorer som spelar in där, vikt, ålder, träning, jobb och massa andra småsaker. Så det bäste du kan göra är att gå till en PT eller kostrådgivare som lägger upp ett kostprogram anpassat just till dig. Träningen är självklart också viktig men inte alls som kosten, du kan ju träna 3-4 timmar om dagen men äter du fel kommer du ändå inte gå ner i vikt.
Men rekommenderat dagligt kaloriintag för att behålla normalvikten (vid stillasittande arbete) för kvinnor ligger på mellan 1 800-2 000 cal. Så då bör du lägga dig på en 300-400cal under det plus då träning 4-5 gånger i veckan. Så vi säger ungefär 1500 cal fördelat på ungefär, 150g protein (600cal), 50g fett, (500cal) och 100g kolhydrater (400cal) om dagen. Fördelat på frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och kvällsmat.
Så det gäller att välja bra matvaror som mättar mycket i förhållande till kalorimängd speciellt när det gäller dom få kolhydrater som du får stoppa i dig. Så mer än en frukt om dagen hade jag inte rekomenderat dig att äta. Utan välj basvaror med lågt GI och som mättar bra som havregryn, bulgur, fullkornsris. Är du osäker ur mycket kolhydrat, fet, protein ett livsmedel innehåller gå in på livsmedelsverkets hemsida slv.se där finns all info du behöver.

När det kommer till träningen så tycker jag helt klart du ska byta ut några cardiopass mot lite styrketräning. Säg två styrketräningspass i veckan och tre cardiopass. Styrketräning är väldigt bra för förbränningen och till skillnad från cardio så fortsätter kroppen att förbränna fet långt efter att du avslutat ett styrketräningspass. Sen så bibehåller du din muskelmassa mycket bättre om du styrketränar och ju mer muskelmassa du har desto större basförbränning har du eftersom muskler kräver mycket energi bara för att finns till.
Det där med att träna mage mycket kan du hoppa över, man kan inte punktförbränna fett. Så det är mycket bättre om du går i rask takt på löpbandet eller ställer dig i crosstrainern, du kommer bränna mycket mer på det viset.

Lycka till nu och tänk på att du kommer vara lite trött, hängig och inte ha så mycket enerig under träningen men det är naturligt om man ligger på ett underskott av kalorier vilket du måste göra om du vill gå ner i vikt. Men det är värst i början innan kroppen vant sig så bara bit ihop =)

 Till julia
Jag Är 173 cm lång och väger 58 kg

Till anonym
Om du vill få en ''platt'' mage och träna upp dina rumpa  skulle jag
Springa mycket
Sit upps
Olika magövnningar
trappmaskin
benböj
utfall
benpres
detta är lite av vad du kan börja med .
Kommer skriva inlägg ikväll om hur jag tränat idag då jag tränat ben och rumpa

Till anonym
Nej jag skulle inte kunna ha sex med en tjej då jag endast dras till killar

Min fredag 26 feb

Skola
Frisören (hunky dolls)
sola
boxning (sthlm kickboxning)
gymmet (sats odenplan)




Frågestund

Har fått en önskan om att jag ska ha ''frågestund'' men på denna blogg kan ni fråga vad ni vill när ni vill och ajg lovar att svara ;)
menmen kör på en frågestund nu då... hit me..


PS alla svar kommer upp imorgon så jag vill  ge utförliga svar



jag och en utav mina bröder erik :)



jag på baksidan:)


25 feb

Vaknade vid 9 idag började med en god frukost från axa. deras musli e bäst:)

sedan bar det av till skolan, hade lite redovisningar m.m
åt minnestronesoppa till lunch ,helt ok :)
och nu sitter jag och äter gröt till mellanmål:)
blev en banan och avocado  till mitt andra mellanmål
och sen blev det  kött och bullgurr och sallad till middag:)
som sagt är en vilodag idag så det blir inge bloggande om träning. 2 bilder kan jag bjuda på :)



träningen i förrgår

träningen igår

24 feb

Idag vaknade mycket tidigt , åkte till sats vällingby för att springa lite innan skolan . blev bara ca 20 min , sen åkte jag till skolan , ca 3 timmar senare var jag i skolan (sl not my thing)  efter en hyfsad bra skoldag så träffade jag upp amanda en tjejkompis och drog till stockholm kickboxning, världens bästa träning jag lovar , condition vill jag lova att de sätts på prov. sen åkte jag till sats odenplan en kort sväng denna dag skulle jag bara köra slut på mig kändes det som men imorn blir det vilodag:)

Idag har jag
sprungit
tränat armar
kickboxning

dagens intag
 frukost madagaska vanilj
 mellan mål bulgur kyckling avocado sallad
 lunch fisk potatis
 protein drink
 middag fisk potatis och brocoli
lite bilder från idag



 

min dag 24 feb

05.00 upp äta frukost
06.30 träna cardio sats vällingby
08.00 skola  
16.20 möta amanda
16.50 kickboxning på sthlm kickboxning
19.30 gym sats odenplan

23 feb

dagens intag:)

11:00 havregrynsgröt samt fullkornsbröd med keso och ägg

14:00 Wok house   kycklingwok med grönsaker samt casewnötter

17:00 stor sallad med kyckling och räkor m.m ett cafe i täby
calsius innan träning
20:00 proteindrink efter träning

21:30 middag  kyckling ris och avocado


Tränade bröst,framsida axlar idag gick mycket bra så har nog en skönt träningsverk imorn
körde samma övningar som sist så dom hittar ni längre ner på sidan

har varit en stressig dag och har inte fått en lugn sekund känns det som

vaknade 10:30 ( för sent )

åkte till stan och mötte upp en kompis , åkte till wok house och åt  sen gled vi förbi gymgrossisten och en annan gym affär ,kommer inte ihåg namnet på den andra , men  min kompis skulle köpa tandskydd m.m sen åkte vi till täby umgicks lite och åt samtidigt  och sedan bar det av mot gymmet , känns som hela sverige var där i dag  (sats odenplan) lite jobbigt men kul också träffade massor med kompiar .
 Nu sitter jag här i soffan och funderar över morgondagen .. mer bloggande imorn
god natt:)

22 feb

andra målet för dagen blev en fet sallad  klockan 13.00




detta är ,
vanlig bland sallad
gurka
tomat
paprika
champinioner
oliver
sugar snapps
kidneybönor
mini keso
1 ägg
basilika
 
dricka = morotsjuice

kollade ut när jag satt och åt , kul att man nästinpå behöver gräva sig ut

 fick sällskap vid bordet , (inget matskick dock ) av nycklippta lillebror lennox

22 feb

vaknar klockan 10 av en viss lillebror , kuul. aja
frukost blir som vanligt havregrynsgröt
och sen tittar jag på sl's hemsida , hm .. kul kommer ju inte komma någonstanns idag , hur har dom tänkt sig detta . alla som har jobb ? skola? 
det är nu alla arbetslösa kollar ut och ler eller ?
en plan, varför kan man inte sätta en spade i alla arbetslösas händer ?  aja spånar bara idér,
senare blir det ett ryggpass på sats odenplan, runt 6 tiden förmodligen :)

21 feb

frågor
jag har fått frågan var jag köpt min tröja som är från inlägget ''alla hjärtans dag'' och den är från topshop
sen har jag fått frågan om vad jag tränar i för skor här är en bild , jag varierar mellan dessa...

sen har jag fått frågan om vad jag har gjort för tatuering på sidan .. och detta är 1 utav mina tatueringar , inte riktigt helt klar, ska finputsas lite

21 feb

blev idag ett mål med
tortilini
hemmagjord pizza:O? jo mamma hade stått och kämpat med ''nyttig pizza'' till familjen , godkänt
protein dryck
blev ett pass vid 16 tiden på odenplan, 1 timmes ben
10 min på bandet
benböj med skivstång
utfall med skivstång
knäböj med korsade ben med skivstång
benpress
rumpa och baksida lår maskiner
vader
5 min på bandet

sen tog det 2 timmar att ta sig till vällingby kommunalt
och sprang in och körde 40 min mage på vällingby sats

en liten bild:)

21 feb

Idag vaknade jag runt 10 började dagen med skål med yoggi och musli samt torkad frukt , och till det dinkelbröd och kalkon :) gott
sedan blev det en prommis i solen och snön ,, 14 minus här i vällingby men solen skiner:)
och nu sitter jag och tinar och funderar på vad jag ska äta snart igen  hmm.. blir nog tonfisk , ägg , keso  och kanske hittar något mer..
blir även  ett benpass idag funtar på om man ska köra på odenplan eller i vällingby  får se vad man orkar med , lite övningar kommer läggas upp senare samt vad jag ätit under dagen:)

20 feb

Innan jag åkte till sats vällingby så blev det en bild
ut i snöstormen och köra ett riktigt skönt pass

det blev armar samt mage , körde på riktigt bra  inte så mycket folk på gymmet , mycket skönt
efter träningen blev det  protein drycken snabbt sen vänta 30 min och då blev det kyckling med bulgur samt avocado:) mums
 känner mig seg men kan ju inte slagga än , nu ska jag till kista träffa min fru anna som flyttar till malta imorn hennes kille nico snor henne  inte okej , menmen kärleken är stark sägs det ,
kommer sakna henne så enormt mycket :( men får åka till henne och hälsa på rätt ofta:)

Blev sen middag, och då blev det marinerade räkor samt ceasar sallad med kyckling:)

20 feb

Idag en vanlig lördag iskallt ute inte såå sugen på att lämna huset :(
Började men att bli väkt , ingen bra start:( klockan var då 10:30
Åt en stor skål gröt och soya mjölk så nu är man inte mycket till hungrig längre .
väntar på att få äta mitt andra mål för dagen , blir ägg, tonfisk , keso samt avocado  .. hmm konstig mix men gott:)  är inte direkt någon kock så jag gör det som går snabbt och är enkelt...
senare blir det träning och idag blir det armar :) skoj faktist  vet inte än om jag ska träna själv elr om man drar med någon... mer info kommer under dagen ...

tips

Ett tips på var du kan köpa dina tillskott , ditt protein , ja somsagt aallllttt du behöver  tillochmed celsium som jag dricker , bra läge ligger på olof palmes gata 12  man går av hötorget  och tar 1 min max att gå
eller besök deras hemsida  www.proteinfabrikken.se

19 de feb

10:00 Idag började jag dagen med havregrynsgröt med soya mjölk:)

12.00 blev det yoggi madagaskar vanllj,

14.00 blev det en mix av ägg ,oliver,keso samt avocado


sedan åkte jag iväg på ett möte , ni kommer märka om någon vecka vad det handlade om ;)

16.00 slängde jag i mig en banan
17.00 protein dryck, prestationshöjande
17.15 celsius
17.30 träning (bröstpass)

tips på bröstpass
börja med bänkpress liggande   ´
sedan bänkpress liggande
lutande flyes
stående flyes
hantelpress
bröstpress i maskin ,lodrätt press framåt
pecs med snedbänk


slängde i mig protein efter detta runt 19.00
och sedan kom jag hem till hemlagad thaimat . perfekt


efterrätten som jag väntade på , finns inga ord , herreguud va gott ;) ett tips på halvnyttig efterrätt

80 precentig mörk choklad vispad med 4 äggvitor  till en chokladmouse och sedan färska bär blandeade  på :) mums


kvällen den 18de

Igårkväll hade jag inte tillgång till datorn men jag åkte in till stan och åt mat med tjockisen i stan ,det blev libanesiskt , hur gott som helt , kyckling ,ris och massa olika såser.
efter detta blev det bio , vi såg FARSAN så jäkla bra , humor på hög nivå, 10 poäng;)

Grattis Matay



Idag fyller tjockisen år ,grattis hjärtat på 24 års dagen.


Idag kommer jag då inte blogga särskilt mycket då jag kommer fira tjockisen men lite av vad jag gjort kan jag ju alltid bjuda på

06:30 crosstrainer (hemma) ca 30 min
07:00 frukost havregrynsgröt samt soya mjölk
10:00 skolan
11:00 lunch ris med kyckling
sen håller jag på att dö av hunger
15:30: avocado,mini keso, ägg, oliver
16:00 madagaskar vanlilj yoggi
 och nu sitter jag här och ska börja göra mig i ordning då jag ska vara i stan om 2 timmar.. oups brottom


tips på ryggövningar för dagen

hantelrodd ,sittande samt stående
roddmaskin,
skivstångsrodd
chins
latsdrag med V-handtag
något för svanken (marklyft eller bara resningar)
resningar på lutande bänk där du sitter fast med fötterna
skivstång med böjda knän
varje  övning gör jag 12  stycken av  4 gånger
ett tips är att köra detta med oilka bredd på mellanrummet mellan händerna då du breddar musklerna på ryggen

17 feb

Har nu varit på kalas, de va en upplevelse vill jag lova till middag blev det kyckling med fullkornspasta samt oliver och fefferoni och tomat:) helt okej för en onsdags kväll
Har fått många frågor om vad mitt mål är
svar är
Jag som människa är aldrig nöjd , så fungerar jag och sen kan alla ha sina åsikter om vad dom vill, gillar all sorts kritik det är sånt som motiverar mig ,
jag planerar inte att bygga muskler så jag får någon manskropp utan jag vill hålla den form jag har ,sen finputsa lite småsaker  imorgon kommer jag lägga upp info om min kropp tex mått , vikt längd m.m på lördag börjar min hårdträning och då kommer jag uppdatera mer bilder om hur min kropp förändras, jag ska vara 100 procent till sommaren , det är mitt mål inget mer än så , någon tävling i framtiden vem vet, men inte som de ser ut nu..:)

17 feb

Idag är en såkallad' vilodag för mig , då jag inte har så strikt träning och mat , vaknade ganska sent dessutom och började dagen med mannagrynsgröt ,urgott
sedan åt jag 2 fullkornsmackor med ägg och gurka på , också gott;)
därefter åkte jag till gymmet körde ca 1,5 timmes lugnt ryggpass, var inte alls taggad menmen .
och nu sitter jag hemma och ska ta en protein dryck
sedan bär det av mot familjekalas , min kusin 7 åriga ella fyller år , grattis! , bilder kommer nog upp senare:) ciao sålänge


16 feb

Idag såg min dag ut såhär förkortat=
07:30 Frukost yoggi madagaskar vanlig så himla god  går inte att beskriva
08:00 mot skolan
10:00 Fullkornsmacka med kycklingröra:)
12:00 köttgryta samt oliver
13:30 gymmade (ben) ca 1,5 timme
15:00 Protein dryck
Nu sitter jag och väntar på att middagen blir klar de blir lax:) urgott


Började med att värma upp 15 min snabb gång på bandet 
Benpress 12 gngr 5
Benböj med skivstång 12 gngr 3
Utfall med skivstång 12 gngr 4
Benböj med ett korsat ben 12 gngr 4
Samt 2 Olika benmaskiner som tränar baksida lår ca 12 gngr 3
Vadmaskin ca 12 gngr 3
Hopprep 5 min
Hoppa mellan Höga lådor Ca 10 min
Gång på bandet 10 min

Ps alex tack för humorn vid sidan av hahaha
Träningsverk imorn ? troligtvis


Mötte upp stefan på gymmet , flitig kille, Några frågor till honom ?


Lite tips kommer ín senare mot kvällen :)


by the way!
Fick en fråga från en kille som undrar hur han ska få igång träningen och gå ner i vikt fick jag ihop det till att det skulle stå i kort sammanfattning.
svar= Du verkar äta otroligt mycket onyttigt  absolut finns det mycket god mat samt snacks men man får lägga band på sig själv , lägg upp ett mat och träningsschema så blir det lättare att ha rutiner så kan du 1 dag i veckan ha en såkallad ätar dag , och till ''anonym'' som kommenterade denna killes inlägg så vill jag bara säga att inga frågor är dumma, och såklart bryr jag mig om mina läsare och lär gärna ut så mycket jag kan iallafall,kan dock inte göra mer än allt jag kan

Och till therese !
Mergim är 17 år gammal hah tessan du är nåågra år för gammal babe.

15 feb

Gymmade ca 2 timmar i dag , blev armar och lite mage, kände mig ganska möt i kroppen så tog det lugnt.
Jag gillar att köra på fria vikter när jag kör armar så blev en del olika övingar med hantlar som jag tror dom flesta känner till , men även lite maskiner fick jag in då det var mycket folk på gymmet så det var upptaget nästan överallt ,Sedan körde jag mage , vanliga situps sedan även plankad och situps med 8 kilos boll och körde även magmaskin ''cruches'' Efter detta kände jag mig nöjd , som sagt ett lugnt pass, hittade även dom söta  alexander siamak shitpey samt och bobby inne på gymmet , dom körde på flitit som vanlig , kanske kommer upp en bild senare.. efter träningspasset blev det thaimat , mums  stark sådan så man får lite fart  och nu sitter jag hemma och tittar på tv, sicken lugn dag va...


Dagens tips. när du andvänder hantlarna , ha armbågarna lite framför höftbenen och rör ej överarmen sedan gör rörelserna långsamt, du vehöver inte lägga på så mycket vikter då det mesta handlar om att hålla armen rätt ,

Frågan

Fick en fråga ang om vad jag känner om mergim , Mergim är en kompis absolut inget mer . Och vi kommer inte bli något mer än kompisar heller .Men som sagt go 4 him han e guld värd:)

Sen fick jag en fråga om vad jag andvänder för smink , då denna blogg inte kommer handla om sådant kommer jag heller inte lägga upp bilder, Jag andvänder allt från make up store men andvänder oftast inte smink alls då jag får dålig hy av det , mitt tips är att äta nyttigt och sola ;) sen en bra ansiktstvätt..



nu ska jag lämna salongen och ge mig av till solariet sedan mot gymmet :) börjar bli hungrig dessutom .

Ang att det är kalorier i nötterna , jo absolut det är det men det är rätt fetter ,då jag nästan inte äter något fett måste jag få i mig det på något sätt.


15 Feb

Vaknar vid 9 tiden dags att äta frukost , idag blir det ägg ägg ägg, med avocado:)
Ska iväg till salongen nu som heter arnalidspå st eriks plan kom gärna förbi;)
Till lunch vid 11:30 blir det havregrynsgröt och ägg samt någon apelsin tror jag .
Sedan blir det äta igen runt 2 tiden då blir det någon bulgursallad med antingen lax ,tonfisk eller kyckling ,får se vad restaurangerna bjuder på. Sedan blir det en protein drink runt 17:00 och dricker även då min rage (prestationshöjande) sen bär det av mot odenplan för ett pass med armar och mage samt springa lite . Efter det runt 19:30 blir det protein drink nmr 2 och sen rullar det hem , uppdaterar senare hur jag tränat och lägger även då in bilder:) Ha en bra dag alla läsare..

Redo för alla hjärtans dag

Nu är jag redo för att lämna hemmet:)
Undra vad jag ska göra.....

valentines day

Idag innan jag lämnade huset drog jag i mig lite mat ,tog en kyckling ,bulgur sallad och sen gav jag mig iväg till min pappa för att hämta lite saker , när jag kommer dit ser jag att det varit inbrott i huset men som tur var hade dom inte kommit in då dom märkt att vi har en hund på 70 kilo innanför så det var tur, sen åkte jag in mot stan blev ett bröst pass såhär blev schemat.
Drog först i mig som vanligt drycken celsius , min favorit jag lovar utbra !

  • Bänkpress 10 ggr 3
  • Hantelpress med lutande bänk 10 ggr 3
  • Hantelpress lite lättare vikter ej lutande bänk 7 ggr 3
  • Bröstpress i maskin, alltså en lodrät press framåt 10 ggr 3
  • Flies med hantlar 3 ggr 10
  • Klassiska armhävningar 15 ggr 4

Efter passet drog jag som vanligt i mig mitt protein sedan åkte jag hemmåt

Nu sitter jag och vilar i soffan i med en påse osaltade casew nötter mums. väntar på maten ser gott ut  Det är kyckling med cream fresh lite olika grönsaker ihackade och kryddor samt en sorts pasta från thailand , detta serveras med ris,bjuder på lite bilder:)
Efter maten ska jag ut och vet inte vad som väntar något mysigt hoppas jag på vi får se vad det blir.


14de feb

Morning!Happy valentines day
Ligger i soffan och glor på tv har fodrat 1 gång och det blev som vanligt havregrynsgröt med idag blandade jag i det med mitt protein pulver, vaknade rätt sent (brukar bli så på helger) så kände mig tvungen att äte en redig frukost.Vet fortfarande inte vad jag ska göra idag så får ta reda på de så kommer fler inlägg lite senare , ha det bäst tills dess..

Svar på frågan om jag är utbildad, Jag är endast 17 år men har väldigt mycket vänner som är tex personliga tränare, tränar på elitnivå inom olika sporter och även dom som tävlar inom body building samt fitness , så man kan säga att jag lärt mig utifrån de , är inte utbildad men kommer förhoppningsvis snart utbilda mig till en viss del inom området, hoppas i senare år att jag kan allt kring området då det är kost och träning som får mig att må bra.

Tips

  • Aktiv återhämtning efter hård träning (cykling på lätt växel eller lätt joggning direkt efter eller dagen efter).
  • Snabbt tillskott av mat och dricka under/efter träningen.
  • Varma torra kläder efter träningen – undvik nedkylning.
  • Du kan aldrig dricka för mycket vatten.
  • Tillräcklig sömn
  • Tillräckligt med (C-vitaminer)
  • Håll benen hellre högt än lågt. 

Några träningsråd !

  • Utgå ifrån vad din egen kropp klarar av fysisk träning och aktivitet.
  • Träna aldrig med smärta. Det finns alltid en alternativ träningsform du kan använda för att få träna.
  • Använd gärna alternativa träningsmetoder.
  • Man kan inte förvänta att kroppen tål hårdare belastning vartefter åren går. Anpassa träningen !
  • Så länge du är aktiv kan du äta det du vill så länge du håller dig inom det som kan klassas som normal kosthållning
  • All träning är bättre än ingen träning
  • Bjuder på denna;). 

Lördag 13 feb

Vaknade hyfsat sent idag började dagen met gröt , Blir mycket så men de är så jäkla bra , man håller sig mätt i flera timmar och efter man ätit det är man inte sugen på något annat:)
Idag ser min dag ut såhär
11.30 Frukost =Gröt
13.30 Lunch = tonfisk, tomat, ägg
15:00 mellanmål =sushi
16:00 celsius dryck
16:00-18:00 gymm rygg och baksida axlar
18:00 protein dryck
18:30 möte ang bloggen
20:00 middag =tacos

Åkte idag in efter lunch till stan och mötte upp en kompis vi åt sushi min favorit mat  och sedan bar det av till Gymmet idag blev det rygg och baksida axlar riktigt roligt. Började såklart med att gå på bandet i en rask takt i 20 minuter så kroppen kommer igång sedan full fart med rygg , ca 8 olika övningar 15 gngr 4 repetitioner av varje med lite vila mellan då ryggen blir kall fort, Finns så otroligt många muskler i ryggen så det är viktigt att man går igenom hela och då tar det ca 2 timmar , ett tips på bästa övningen för ryggen som du kan göra överallt = gamla hedliga armhävningar med olika bredd mellan händerna då ju längre mellan desta längre mellan på ryggen tränar du , sedan finns det huur många övningar som helst men det viktigaste är att du sträcker på rygger och inte gör övningarna för fort. nu blir det vila för min del ,en ny dag imorgon . tipsar återigen om drycken celsius , blir 100 procent motivation pigg och alert:)bjuder nu på lite bilder från dagen på gymmet
Hederliga latsdrag som det kallas är favoriten känns i hela ryggen .

Mergim doqaj

Hittade Mergim pumpande inne på gymmet:)
Tjejer han är singel;) go 4 it

Kvällen den 12 feb

Efter jag varit på mitt möte slände jag då i mig mitt protein runt klockan 17.00 Därefer vandrade jag iväg till gymmet och körde ett utav dom tyngsta benpass jag någonsin har gjort .
Började med att värma upp ca 20 min med snabb gång och jogging på bandet efter det så började jag köra vikter för mina ben ,finns olika maskiner och alla är mycket bra men jag gillar benpressen bäst jag kör ca 6 olika övningar,
när jag kör olika övningar så kör jag 15 stycken och repterar det 4 gånger, kör sedan utfall samt knäböj och liknande.
Där efter ställer jag upp 3 lådor på rad 2 stycker som är om man tänker sig bänk höga , sen en som är lite högre beroende på hur bra man hoppar kan man testa sig fram  och därefter hoppar man upp på bänken studsar ner imellan och upp på den andra,  såhöga bänkar man bara kan. detta tar i rumpan och vader samt ger dig en viss spänst, när du kört detta ett visst antal och du känner att de brinner i vaderna ska du hämta ett hopprep och låta någon ta tid på dig och sedan köra 1 min och om du stannar i denhär minuter är de bara börja om .
Efter gympasset så blev jag hämtad av en mycket bra kompis, vi åkte och köpte mat ,det blev sushi, sedan blev det att åka hem, Kände för lite snacks en fredagskväll, då blir de osaltade caswenötter, ristjips samt rostad chilimajs:) efter detta somnade jag framför tv,n :)


Förmiddagen

Fredagen börjar bra för min del  valde att sova ut då jag satt upp och pilla lite för länge men bloggen och även börjar känna mig lite snorig , men nu när jag har fått sova ut känner jag mig redo för en helgalen Fredag.
Vaknade vid 11 tiden och börjar med att laga den viktigaste måltiden av alla , frukost. Det är ett måste att börja dagen men en mättande frukost men ändå någon lungt för magen. Då är vanlig havregrynsgröt det godaste av alternativen tycker jag , kan bli torrt med bara just gröten men med lite mjölk och lite färsk frukt på så är man ready to go.
Det blir en mjuk start på dagen kommer runt 2 snåret slänga i mig mitt andra mål vilket blir 2 ägg kch 1 avocado samt keso . ni kommer märka att jag äter rätt ofta men det är för att hålla igång magen ,när man äter såpass ofta så blir det ofta små måltider på så sätt går man aldrig runt hungrig.
Runt 3 tiden ska jag iväg på ett möte och kommer därför inte ha tillgång till köket , då tar jag med mig mitt protein så jag har något att bli mätt på, efter detta blir det ett tungt Ben pass  kommer uppdaterna efter passet med vad jag äter för protein och hur jag tränat,var jag tränat samt vem jag tränat med vet inte riktigt hur upplägget ser ut än . PS bilder kommer även in under kvällen


Test

Första inlägget,
Liten färsking i just bloggvärlden då man haft sina egna åsikter om olika bloggare, men men detta kanske kan bli något.
Vill tacka Amanda Siverling som hjälpt till att få upp lite skön style på det hela då jag inte är så hype på att trixa med datorn.


Min blogg kommer inte som alla andra miljoner bloggar handla om vad jag handlar för kläder eller hur mycket pengar jag bränner varje dag utan något som människor alltid kommer att bry sig om , sin kropp.
Jag kommer skriva allt från vad jag äter och vad jag inte äter till hur jag tränar, vad jag tränar och när jag tränar , nu i början kommer jag förmodligen bara skriva om hur mina träningsinspererande dagar kommer att se ut samt kost men senare kommer jag även kanske ragga upp någon som jag kommer följa under ett längre tag (lägga upp träning och kost schema) och förmodligen träna med( maila gärna om du är intresserad) [email protected] 
 Kommer även minst 1 gång i veckan ha olika gästbloggare som kan lite mer inom detta skriva några tips. Detaljer såsom vilka jag tränar med hur när och var kommer komma med tiden . Nu ska jag göra det viktigaste av allt, sova.... Godnatt


RSS 2.0