4 mars

Idag blir en vilodag

men ett tips

Att bygga muskler hjälper fettförbränningen.Det finns bevisat att muskler behöver mer energi vid vila, vilket betyder att kroppen bränner mer fett. Effekten är inte väldigt stor, men styrketräning har många fler fördelar (bra för hjärtat, rörligheten, lungorna och blodtrycket) Du bränner mer energi och fett när du lyfter tunga vikter än om du lyfter lättare vikter fler gånger. Ha så tunga vikter att du kan utföra lyftet ungefär 8 till 12 gånger.

Det är såklart saker som löpning, cykling, simning o.s.v. som bränner mest fett. Träning som gör att du andas kraftigt och får hjärtat att slå snabbt. Aerobics betyder "med syre" och syftar på användandet av syre i kroppens ämnesomsättning. Du behöver inte löpa, cykla eller simma väldigt intensivt för att få till en bra fettförbränning, men det är en bra idé att lägga in korta intervaller i träningen där du kör på för fullt, eftersom detta sätter ytterligare fart på ämnesomsättningen. En blandning av styrketräning och t.ex. löpning (eller roddmaskinen på gymmet) är den optimala träningen för ämnesomsättningen och fettförbränningen under och efter träning.

Det brukar sägas att det är nyttigt att ta en promenad eller träna innan frukost. Vetenskapligt har man inte fastställt hur det ligger till, men eftersom kroppen bränner mer fett när magen är tom så kan det ligga något i att röra på sig innan frukost.


Kommentarer
Postat av: Nath

Jätte bra info :)

2010-03-04 @ 17:39:07
URL: http://onlynattan.blogg.se/
Postat av: Anonym

gud vad fin blogg michaela, blir så peppad att börja träna. jag har en fråga till dig du har ju sperfin kropp. hur lång är du & hur mycket väger du?

2010-03-04 @ 17:55:01
Postat av: Anonym

Du är ursexig michaela. Vart gymmar du, vilka tider, samt vilka dagar. pussaar!

2010-03-09 @ 14:33:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0